Severdigheter

Lorgues ligger strategisk plassert midt i det ekte Provence. Her er det middelhavsklima og samtidig kort vei til alpesnø. Det er bare en halvtimes tur til den franske riviera, med badebyer som St. Raphael, Ste. Maxime, St. Tropez for å nevne noen. Vingårdene ligger tett rundt byen og det er muligheter for vinsmaking, vinkurs, matkurs og selvfølgelig kjøp av vin. Perfekt om vinklubben ønsker å reise på en vintur. Den ekslusive gourmetrestauranten Bruno er også i nærområdet. Og golfbaner.

Vestover ligger spennende byer som den tidligere hovedstaden i Provence – Aix en Provence, den gamle pavehovedstaden Avignon, Luberondalen og byen Gordes, mest kjent fra Peter Mayles roman Ett år i Provence og filmen A Good Year, med bla. Russel Crowe. Europas største canyon, den spektakulære Gorges du Verdon ligger noen kilometer unna med muligheter for padling, rafting og fotturer. Dette er også et klatreparadis av de sjeldne. 

Østover ligger parfymehovedstaden Grasse, Cannes, gamlebyen i Nice og Monaco med Monte Carlo. Det er heller ikke langt til den italienske grensen eller de franske alpene.

Europas største canyon med uttalige muligheter for fotturer, klatring, padling og rafting.

Europas største canyon med uttalige muligheter for fotturer, klatring, padling og rafting.

Parfymemuseet i Grasse. Det gamle Provencalske navnet på byen er Occitane.

Parfymemuseet i Grasse er verdt et besøk, hvor du også får kjøpt parfyme.

Vingårdene ligger tett rundt Lorgues

Vingårdene ligger tett rundt Lorgues med muligheter for vinkurs. 500 meter fra huset ligger en god vingård, Estello. Prisvinnende vin!