Lorgues

Lorgues er en middelalderby fra 1100-tallet. Byen ligger strategisk plassert midt i Provence, i distriktet Var. Et av Provence’ mest solrike områder. Lorgues har 6-7 bakere, 10-11 restauranter i tillegg til den eksklusive Michelin-restauranten Bruno, drevet av trøffelkongen Clemet Bruno. Vingårdene ligger tett rundt byen og det er flere muligheter for prøvesmaking, matkurs etc. Nærmeste gode vingård, L’Estello, ligger kun fem hundre meter ned i veien. Vinen der kan anbefales på det sterkeste!

Huset ligger i gangavstand til gamlebyen, så det er bare å rusle inn og ta en god lunsj før ettermiddagsbadet i bassenget. Så kort å gå at ingen trenger å tenke på hvem som må kjøre hjem igjen. Kjøp gjerne med herlige franske grønnsaker, kjøtt og fisk og tilbered en bedre middag hjemme ved utekjøkkenet i «borggården». Både baker og fisk-/kjøtthandler ligger få hundre meter fra huset. En liten rusletur og det kan serveres ferskt brød til frokost – hver dag.

Markedet i Lorgues er åpent hver tirsdag og lørdag, en severdighet man bør få med seg.

Et av Provence’ største markeder finner sted i Lorgues hver tirsdag, en severdighet man bør få med seg. Her kan man kjøpe alt fra klær, møbler, mat og krydder.

Det meste av krydder fåes på markedet.

Det meste av krydder fåes på markedet.

Markedet i Lorgues byr på det meste.

Markedet i Lorgues byr på det meste.

Torget.

Torget.

Uterestaurantene ligger på rekke og rad.

Uterestaurantene ligger på rekke og rad. Gangavstand fra huset vårt, så slipper man å tenke på hvem som må kjøre hjem igjen.